OVER MIJ

Jan_Willem_de_KorverJan Willem de Korver

uw Golfprofessional

door leonie

Jan Willem de Korver, een golf pro in hart en nieren. Als jongetje van zes kwam De Korver al in aanraking met de golfsport. Zijn vader werkte voor de Shell en bij de meeste Shell Compounds was er wel een golfbaan in de buurt. Als klein jochie sloeg hij, onder het toeziend oog van zijn ouders, zijn eerste golfballen in Indonesië.Pas nadat zijn ouders in Columbia gestationeerd werden, pakte hij de golfsport in de grote vakantie’s op. Iedere dag werden er 9 holes gespeeld en was zijn vader zijn leermeester. In de overige maanden, in Nederland wonende bij zijn Oma en broer Kees, was hockey bij de Kieviten zijn passie. Vele jaren heeft hij, niet onverdienstelijk, in het eerste elftal gespeeld. 

Vanaf 1964 is hij lid van de Koninkljke Haagsche Golf & Country Club.Sinds deze periode tot nu heeft hij zich ontwikkeld tot golf professional. “Als geen ander heb ik de ontwikkeling in de Golfsport zien ontstaan. Eerst een elitaire sport, waarbij ik als 12 jarig jochie met jasje, dasje het clubhuis in moest”. Het zakgeld kon door hem nog aangevuld worden door de oefenballen te rapen en als caddy te fungeren. “2 tassen dragen leverde mij fl. 25,- op en deed je 36 holes op een dag, dan voelde je zeer rijk en totaal gesloopt en geknakt”. Het fenomeen betaalde caddy, zoals vroeger, is in Nederland verdwenen. Alleen de caddymaster is er nog, echter regelt hij heden ten dagen niet meer de indeling van de caddy’s. 

In de begin jaren 80 sloeg het golfvirus bij De Korver toe. De golfsport werd zijn passie en verbeterde hij zijn spel door vele uren oefenen en oefenen. Hij werd een bekend gezicht op de nationale wedstrijden. Te laat om nog voor nationale teams uit te kunnen komen maar goed genoeg om, als amateur, 8 Nederlandse titels binnen te halen. “Helaas heb ik geen individuele titel in de wacht kunnen slepen, maar ik heb met de KHG&CC wel om de Europa Cup voor Landskampioenen mogen spelen”.  

De Korver is van origine fysiotherapeut en is als zodanig al 25 jaar in dienst voor de Rotterdamse Stichting voor Cardiorevaljdatie. “Mijn eigen praktijk heb ik verkocht. De hartrevalidatie is echter werk wat zo fantastisch is dat ik dat blijf doen naast mijn werk als golf pro”. In 2002 besloot De Korver om van zijn hobby zijn werk te maken en heeft hij 2 jaren de PGA-opleiding te Tilburg met succes doorlopen. 

Door zijn andere vakgebied ziet DE Korver de golfswing vanuit de mens en weet hij niet alleen de technische kant te benaderen maar brengt hij de mensen tot een golfswing zoals de swing ook bedoeld is. “De meeste mensen denken dat je moet slaan, maar het is niet hard slaan, je moet leren doorslaan. De golfswing zit al in de mens en hij kan dit, mede door zijn ervaring in de fysiotherapie, goed overbrengen.

Jan Willem de Korver 16 juni 1952


Beroep:

Fysiotherapeut sinds 1982           

Golfprofessional sinds 2005
Werk: 

Fysiotherapie sinds 1982 tot heden voor de Rotterdamse Stichting voor Cardio Revalidatie (RSCR)  

Golf:

zelfstandig golfprofessional op verschillende golfbanen
Golf verleden:

Begonnen vanaf 1958 in Indonesie

Speelt  rondes vanaf 1960 tot 1964 in Colombia

Lid van Koninklijke Haagse Golf & Country Club van 1964 tot 2004

B-Professional 2005 tot heden
Golfresultaten:

6x Nederlands Kampioen met KHG&CC

2x Nederlands Kampioen fousome 1991&1992
3x  clubkampioen KHG&CC

2x deelname Spaanse Amateur

1x deelname Britse Amateur